Over Manda

Passie voor herinneringskunst

 

De afgelopen 15 jaar werkte ik als autonoom beeldend kunstenaar en creatief vormgever in zeer uiteenlopende projecten, variërend van decorbouw, boetseerwerk, tekenen en schilderen tot het upcyclen en ombouwen van bestaand meubilair of inrichting.

Bij al deze werkzaamheden bleek het vastleggen van de menselijke vorm en emotie een rode draad.

Maak een persoonlijke afspraak

Van bronsgieten naar boetseren

De liefde voor het werken met brons is ontstaan tijdens mijn werk als all-round medewerker (brons afwerken, mallen maken, wasmodelen bijwerken) bij een bronsgieterij. Het materiaal en het verwerkingsproces past erg goed bij me en zodoende ben ik erg blij dat ik nu als kunstenaar zelf beelden mag aanleveren aan de bronsgieter.

Het maken van herinneringskunst en herdenkingskunst ligt voor mij dicht bij mijn hart. Ik werk graag met en voor mensen aan het vastleggen van hun persoonlijke en dierbare herinneringen.

In 2019 besloot ik de sprong te wagen om voor mezelf te beginnen met Captured Memories By Manda. 

We wilden Jan herinneren zoals hij was, in de kracht van zijn leven. Niet uit de tijd van zijn ziekbed. Manda heeft hem perfect ‘gevangen’ vanaf een aantal foto’s.

Anoniem

Bodycasting proces in een aantal foto's.

Het bodycasten als welkome aanvulling

Mijn focus ligt op het gedetailleerd en realistisch boetseren van portretten in brons met een technisch hoogwaardige afwerking.

Omdat het boetseren en gieten in brons een kostbaar proces is, biedt ik als betaalbaar alternatief ook bodycasting aan. Hiervoor volgde ik een masterclass bodycasting bij de #1 bodycaster van Nederland: Petra Flach.

Mijn castings hebben daarnaast altijd een eigen creatief randje. Vanwege mijn uitgebreide voorkennis van verschillende materialen en technieken kan ik elke wens omzetten naar een tastbare herinnering.

 

 

Bodycasting in Groningen

Ook ben ik een van de weinige gecertificeerde bodycasters in Noord Nederland. Zeker voor mensen die een laatste herinnering willen laten vastleggen is dit fijn. Lange reizen zijn vaak ook zwaar voor (ernstig) zieke mensen of hele jonge kinderen. Een mooie herinnering vastleggen kan nu dus ook dichtbij huis.

Ik had nooit gedacht dat ik het zó leuk zou vinden! Niet alleen het resultaat is tof, maar ook het bodycasten zelf is een leuke ervaring. Ik ben erg blij met mijn persoonlijke gitaar-muurbeugel! Dank Manda!

René Diekstra

Gitarist

Waarom Captured by Manda?

  • 10+ jaar ervaring met bronzen beelden
  • Ervaren autonoom kunstenaar
  • Kan bronzen beeld maken op basis van foto’s
  • Opgeleid door de #1 bodycaster van NL
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Afspraak aan huis mogelijk
  • Extra: gepersonaliseerde voet / sokkel

Zwangerschap & baby

Verloven & trouwen

Ziekte of overlijden

Familieband of vriendschap

Huisdieren

Jubileum

Relatiegeschenk

Standbeeld of herdenking

Welk moment in je leven mag ik voor jou vastleggen?

Het in 3d mogen vastleggen van een herinnering of dierbare is een persoonlijk en emotioneel proces.
In mijn beelden leg ik hoogte- en dieptepunten in een leven vast, ik zie het als een voorrecht
en een eer om dat te mogen doen.